Mis on väljaku kasutamise kord ning mida on oluline sellest teada?

Niitvälja Golf on kehtestanud golfikeskuse territooriumil väljaku kasutamise korra, eesmärgiga hoida meie väljakut ning kaitsa meie mängijate heaolu väljakul. Selleks, et kõik mängijad saaksid oma mängust rõõmu tunda ning meie greenkeeping väljakut hooldada ja mängijatele parimat kvaliteeti pakkuda, on vaja järgida väljaku kasutamise korda. 

Järgnevalt nimetame ära need kõige olulisemad reeglid, mida kõik mängijad Niitväljal järgima peavad.

TIIAJA BRONEERIMINE, MUUTMINE JA TÜHISTAMINE

Kui soovid tulla Niitväljale golfi mängima, siis oled kohustatud broneerima omale tiiaja. Seda saad teha meie kodulehelt või helistades/kirjutades caddiemasterile. Meie väljakutel ei tohi viibida ühtegi mängijat, kelle nime broneerimissüsteemis ei kajastu. See on vajalik selleks, et sinuga oskaks arvestada meie greenkeeping väljaku hooldustöid tehes ning samuti meie teenindus, kes kontrollib väljaku täituvust, mängutempot ning seda, kas väljakul viibivatel mängijatel on selleks õigus. 

Kui sul pole võimalik broneeritud tiiaega kasutada, oled kohustatud broneerimissüsteemist ennast eemaldama või teavitama esimesel võimalusel sellest caddiemasterit. Broneering tuleks tühistada vähemalt 24 tundi enne tiiaja algust. Hilisemaid tühistusi saab teha ainult läbi caddiemasteri.

Mängijana on sul kohustus meid teavitada ka kõigist broneeringu muudatustest, st juhul kui muutub näiteks mängukaaslase nimi või kui sa ise lähed kellegi teise asemel mängima, siis tuleb antud muudatus teha kas broneerimissüsteemis või teavitades caddiemasterit. 

GREEN FEE EEST TASUMINE

Teiseks oluliseks sammuks Niitväljale mängima tulles on tasuda oma mänguringi eest. Seda peaks tegema enne mänguringile minekut. Tasuda saab kas soetades hooajalise mänguõiguse/ paketi või makstes caddiemasteris green fee/ päevapileti eest. 

Mänguõiguse või hooajapaketi eest saad tasuda ülekandega, panga rekvisiidid ja mänguõiguste hinnakirja leiad siit

VÄLJAKU HEAKORD

Niitvälja Golfi väljakud on mängijatele avatud suveperioodil alates kell 7:00 ning talveperioodil alates päikesetõusust (avamisajad kajastuvad tiiaegade broneerimissüsteemis). Enne avamisaega 1. tiilt startida ei tohi, sest ees on greenkeeping väljaku hooldustöödega. 10. rajalt on lubatud mängima minna vaid siis, kui selleks on caddiemasterist luba saadud.

Palun hooli meie väljakust ning pea meeles alati kolme kõige olulisemat väljaku heakorra reeglit:

  • Paranda rajal oma löögijäljed, kasutades selleks ettenähtud divot’i-kotte. Väldi harjutuslöögi tegemisel muru kahjustamist.
  • Paranda alati palli maandumisjäljed griinil.
  • Enne bunkrist lahkumist, tasanda kõik jalajäljed, kasutades selleks reha.
  • Väldi käruga griini ja bunkri vahelt läbiliikumist ning käruga tiialale minemist.

MÄNGUTEMPO

Golfi tuleb mängida hoogsas tempos. Iga mängija peaks endale teadvustama, et tema mängutempo mõjutab ka teisi temaga samas grupis mängijaid kui ka tagumistes gruppides mängijaid ning nende mängutempot.

  • Mängija peaks oma löögiks varakult valmistuma ja peaks olema valmis mängima kohe, kui tuleb tema kord.
  • Mängija peaks suutma oma löögi sooritada 40 sekundi jooksul hetkest, mil tal on võimalik segamatult mängida. Üldjuhul peaks olema mängijal võimalik sooritada löök kiiremini kui 40 sekundi jooksul.

Niitvälja Park-väljaku 18 raja mängimiseks on ette nähtud maksimaalselt 4h ja 28 minutit. Iga raja läbimiseks ettenähtud maksimaalne mänguaeg on toodud tulemuskaardil (Scorecard).  

Caddiemasteril on õigus tõsta flight’e kokku või lisada mängijaid juurde vähem kui neljaliikmelistele seltskondadele. Seda tehakse väljaku efektiivsema kasutamise ja mängutempo hoidmise eesmärgil.

GOLFIETIKETI JÄRGIMINE

Niitvälja Golfi külastajalt eeldatakse heaperemehelikku suhtumist meie inventari, puhtuse hoidmist ja viisakat käitumist Niitvälja Golfi ruumides ning territooriumil. Näiteks tuletame meelde, et juhul kui kasutad mängimisel Niitvälja golfikäru, siis palume sul see peale kasutamist ka tagasi parklasse viia. Samuti tuleb meeles pidada, et  riietusruumide kapid on mõeldud kasutamiseks vaid Niitvälja Golfi lahtiolekuaegadel. Isiklike asjade kappi jätmine väljakul viibimise välisel ajal päeval või üle öö on lubatud ainult riietusruumi kapi rentinud mängijatel. 

Golfiväljakul peaks käituma vastavalt golfietiketile, s.t mitte segama ja häirima kaasmängijaid ning teisi väljaku külastajaid. Golfiväljakul sinatatakse ning tervitatakse viisakalt kõiki mängijaid. 

OHUTUS VÄLJAKUL

Golfimängu läbiv põhimõte on see, et alati tuleb teiste mängijatega arvestada. Mängijana tuleb sul vastutada selle eest, et löögi sooritamise hetkeks on ees liikuv grupp jõudnud sinu löögiulatusest välja.

Kindlasti ei tohi lüüa palli ka siis, kui greenkeeper on rajal väljakut hooldamas. Sellisel juhul tuleb oodata kuni ta lõpetab oma töö või annab sulle märku, et võid temast mööduda. 

NIITVÄLJA GOLFI ÕIGUSED

Niitvälja Golfi töötajatel on õigus keelduda golfimängimise teenuse osutamisest, kui isik:

  • ei täida kehtestatud golfiväljaku kasutamise korda ja tingimusi;
  • segab või häirib Niitvälja Golfi kliente, külastajaid, töötajaid või koostööpartnered;
  • on Niitvälja Golfile võlgu.

Iga rikkumise korral, saadetakse mängijale ametlik hoiatus. Mitme hoiatuse kogunemisel on Niitvälja Golfil õigus piirata mängija broneerimisõigusi või rakendada talle mängukeelu. Väljakul ohtliku olukorra tekitamisel on Niitvälja Golfi töötajatel õigus mängija koheselt väljakult ära saata. Teenuse eest makstud tasu tagastamisele ei kuulu.

Loe pikemalt meie väljaku kasutamise korrast siin ning tutvu kindlasti ka talviste golfimängu reeglitega!