Talvine mängimine Niitväljal

Niitvälja Golfikeskuse väljakud on alates 2018. aasta sügisest avatud aastaringselt. Kuna tegeleme väljaku hooldamisega igapäevaselt ka talveperioodil, siis saame pakkuda võimalust golfi mängimiseks iga ilmaga. Meie kogemus on aga näidanud, et päris kõik mängijad ei ole teadlikud väljaku kasutamise korrast, mis puudutab talvist golfimängimist. Siinkohal kordame veelkord üle, mis vahe on suve- ja talvegriinidel ning mida veel talvisel ajal golfi mängides meeles pidada.

Suve- või talvegriinid?

Öökülmade puhul oleme sunnitud väljakul kasutusele võtma talvegriinid, sest kui maapind on külmunud, siis on suvegriinidel mängimine ja kõndimine keelatud. Miks? Külmunud griinil käimine kahjustab murupinda ning võib lõhkuda taimerakke, mis võib omakorda põhjustada taime hukkumist. Kahjustused ei ole koheselt nähtavad, aga kevadel võib minna kaua aega enne kui saame taas head griini nautida.

Niisiis kui oled väljakule mängima tulemas, palun vaata meie veebi avalehelt lahtiolekuaegade alt, kas väljak on avatud suve- või talvegriinidega. Vajadusel uuendame infot mitu korda päevas. Avalehelt leiad infot ka meie harjutusväljakute ja range’i kasutamise kohta. Kui maapind on külmunud, siis on suletud ka meie harjutusväljakud ja driving range.

Mida tähendab mängimine talvegriinidel?

Talvegriin tähendab seda, et raja pikkus on lühendatud ning palliauk on toodud tavapärasest suvegriini asukohast ettepoole. Eesmärgiga, et mängija ei astuks suvegriinile. Mängija mängib palli talvegriinil auku ning kõnnib seejärel ilma suvegriinile astumata järgmisele rajale.

Juhul kui mängija pall veereb kogemata suvegriinile, siis palume see ettevaatlikult, võimalikult väheste sammudega, griinilt eemaldada.

PS! Oleme nüüdsest kogu tiimiga ka talvel klubimajas, hoides võimalikult palju meie klubimaja uksi avatuna mängijate jaoks. Juhul kui sul tekib väljaku kasutamise korra kohta küsimusi, siis võid alati klubimajast läbi tulla. Siin ootavad sind kuum jook ning ette teatades ka soe saun.

  • Broneeri kindlasti tiiaeg. Isegi siis, kui oled väljakul üksi, tuleb enne mänguringi tiiaeg broneerida.
  • Plusskraadidega paranda rajal alati löögijäljed, kasutades selleks ettenähtud divot’i-kotte. Väldi harjutuslöögi tegemisel muru kahjustamist.
  • Paranda alati palli maandumisjäljed suvegriinil.
  • Enne bunkrist lahkumist tasanda kõik jalajäljed, kasutades selleks reha.

Hoiame oma väljakut!

Autor: Niitvälja Golf
Foto: Joosep Martinson