Väljaku etikett – mida golfi mängides meeles pidada?

Selleks, et me kõik saaksime väljakul maksimaalselt golfi nautida, tuleks järgida allolevaid juhiseid. Golfimängu läbiv põhimõte on see, et alati tuleb teiste mängijatega arvestada. Toome sinuni viis kõige olulisemat punkti, mida Niitväljal mängides alati meeles pidada.

Mängu vaim

Golfi mängitakse enamasti kohtuniku pideva järelevalveta. Mäng tugineb inimeste aususele. Järgime ausa mängu põhimõtteid, käitume distsiplineeritult ja viisakalt. Selline on golfimängu vaim.

Ohutus

Ära soorita lööki enne, kui eelmised mängijad on löögiulatusest välja liikunud. Veendu, et keegi ei seisa löögi või proovilöögi ajal liiga lähedal. Kui on oht, et pall võib kedagi tabada, hüüa viivitamatult: „Fore!“

Teiste mängijatega arvestamine

Arvesta alati teiste mängijatega. Ära häiri teiste mängu liikumise, rääkimise või tarbetu müraga. Griinil ei tohiks seista ega astuda teise mängija puttamisjoonele.

Mängutempo

Mängi tempokalt. Liigu ees mängiva grupiga samas tempos, ära jää maha. Kui on ilmne, et tagumine grupp mängib kiiremini, lase kiirem grupp mööda. Ole alati mänguks valmis ja mängi kohe, kui on sinu kord. Jäta golfikott või käru alati sellisesse kohta, mis võimaldaks kiiresti edasi liikuda.

Väljaku korrashoid

Enne bunkrist lahkumist tasanda kõik enda ja teiste jäetud augud ja jalajäljed, kasutades selleks reha. Paranda alati palli maandumisjäljed griinil. Väldi harjutuslöögi tegemisel muru kahjustamist. Paranda rajal alati löögijäljed, kasutades selleks ettenähtud divot’i-kotte. Väldi käruga griini ja bunkri vahelt läbiliikumist ning käruga tiialale minemist.

Tutvu kindlasti enne golfiringi väljaku kasutamise korra ja kohalike reeglitega. Hoolitseme selle eest, et golfimäng oleks nauditav kõigile!

Tekst: Niitvälja Golf
Foto: Aksel Puusepp