Reigo Ahvena uus hobi: tonnide viisi värsket õhku, maalilised vaated ja kvaliteetaeg naisega

2019. aasta suvel leidis endale Niitväljalt uue hobi muusik, ettevõtja, pedagoog ja meelelahutaja Reigo Ahven. Eri spordialadega tegelenud Reigo mõtetes oli golf olnud tegelikult juba aastaid, aga esimest korda väljakule jõudis ta tänu G4S Open Golfi sõbralikule võistumängimisele. Nimelt kutsuti Reigot seda juubeliüritust Niitväljal läbi viima.

„Loomulikult olid kutsujad päris põhjalikud ja sain kursis olemiseks võimaluse läbida pisike koolitus, käia harjutusrajal pommitamas ja kuna mulle väljakutsed üldiselt meeldivad, käisin paar ringi PAR20-väljakul ka. Peab ütlema, et kogu ala ambitsioonikus ja veetlev kultuursus pugesid naha alla suhteliselt esimestest hetkedest.”

Pärast golfivõistluse läbiviimist oli Reigo golfipisikusse nakatunud ja läks mööda vaid paar nädalat, kui ta koos abikaasaga Niitväljale Green Cardi kursusele tuli. „Kuna olen loomult tagasihoidlik, pean nentima, et Green Cardi kursus läks hiilgavalt! Olles erialalt rütmimuusika pedagoog ehk tuttav kontseptsiooniga, mis puudutab millegi õpetamist, mis ühendab nii peenmotoorika kui ka füüsikalised detailid (rääkimata psühholoogiast), olin meeldivalt üllatunud nende põhjalikkusest ja Niitvälja õpetajate mängulisest, ent ka ammendavast professionaalsusest. Loomulikult saime kõik aru, et oleme planktonid, mis puudutab reaalseid oskusi, aga julgustus oli tõsine ja süües kasvas isu kogu aeg.”

Niitvälja Golfikeskuses on kaks eraldi golfiväljakut: 18rajaline Park-väljak ja viierajaline PAR20-väljak, mis mõeldud eelkõige alustavatele golfaritele. Just sellel viimasel väljakul tegi oma esimesed golfiringid ka Reigo. „PAR20-väljak, klubiliikmete eranditult soosiv suhtumine, head tingimused varustuse rentimiseks ja konsultatsioonideks on minu jaoks teinud sisenemise sellesse ilmselgelt ülipõnevasse džunglisse väga sujuvaks. Kusjuures päevast päeva ligipääsetavad treenerid võivad möödaminnes ühe liitlausega lahendada suisa igavikulisena tunduvaid küsimusi, mis aitavad golfimängus üle mõne kõrgema künka ning innustavad uuesti ja edasi proovima. Kokkuvõtteks olen väga õnnelik, et Niitväljale sattusin.”

Uurisime värskelt golfihuviliselt, mis on golfi puhul see, mis teda tagasi väljakule toob. Reigo sõnul on see tema perfektsionism – soov teha asju kogu aeg paremini. „Golfi puhul on ühelt poolt intrigeeriv see, et mõjureid on mustmiljon ja kunagi ei tule lage ette; teiselt poolt see, et psühholoogiline katamadin ja fookusteravuse hoidmine on reaalselt arvuliselt kaardistatavad ja võrreldavad. Igav ei saa hakata.“ Lisaks mainib ta veel, et tonnide viisi värsket õhku, maalilised vaated ja kvaliteetaeg naisega on totaalne boonus ja lotovõit kauba peale.

Selge on see, et iga golfimängust innustunud alustaja soovib peale koduväljakul harjutamise proovida teisigi väljakuid. Reigo jõudis juba oma esimesel golfisuvel katsetada ka Jõelähtmel asuva EGCC Sea Course’i väljakut ja tulevasel golfihooajal on kindel plaan mängida nii Saaremaal, Otepääl kui ka Valgerannas. „Mis seal pattu salata, perevestlustes on käinud laualt läbi ka golfireisid Türgi Royal Maxxi ja Argentinasse. Aga selleks kõigeks peaks aastane tütreke veel pisut kasvama”, lisab ta.

2020. aasta eesmärgid on Reigol ka kenasti juba paika seatud. Korralik hoog Niitväljal sisse ja võistlema! „Kavatsen osa võtta vähemalt kahest võistlusest – üks on Rotary klubi sisene ja teine on G4S Open Golf. Kui need BMW Golf Cupiga ei kattu (ja kui peaksin kvalifitseeruma), võtaksin hea meelega osa ka viimasena mainitust.“ Oma händikäpi langetamise teemal on ta tagasihoidlik, mainides: „Händikäp võiks veidi paraneda, aga sel aastal vist veel singliks ei saa.”

Palusime Reigol anda omalt poolt ka mõned soovitused teistele huvilistele, miks tasuks golfimängu proovima tulla. „Golf on kardetavasti kõige parem spordiala, kui ei ole suurt igatsust saada südameklapiriket või veermikuvigastust. Sel on parasjagu sees koormust ja aeroobsust (vähemalt 10 000 sammu, avalöökide harjutamiseks ja veenvaks sooritamiseks on vaja poksile omast kiirendust jne), samal ajal ei ole pidevat pingutust ja kui ma ei eksi, peaks totaalselt puuduma kontaktsus (nagu poksis, jalgpallis, korvpallis, mudamaadluses).”

Niisiis ei ole kahtlustki, et golf sobib meist igaühele. Pigem on küsimus selles, kas golfimäng hakkab meeldima. Reigole ja tema abikaasale on golfimängust saanud uus hobi ning neil on kindel plaan sel hooajal ka oma sõpru golfiväljakule meelitada. „Olen mitmed muusikud oma golfijuttudega tümaks teinud ja ainuke võimalus neid edasistest pikkadest monoloogidest säästa oli agiteerida nad proovima. Siis saab edasi juba lustakaid dialooge viljeleda. Ja mul ei ole kahtluse varjugi, et kui nendega Niitväljale satume, ei pääse sellest positiivsest nakkusest enam-vähem keegi!”

Autor: Niitvälja Golf
Fotod: Erakogu ja Mats Soomre, soomre.com