Lauljatar Eda-Ines Etti tee golfi juurde

Golfi tullakse mängima eri põhjustel. Kui sportlased ja suured sportlikud eesmärgid kõrvale jätta, siis vahel satutakse mängu juurde justkui juhuslikult. Paaritunnine golfidemo kolleegidega või siis kolmepäevane Green Cardi kursus koos sõbraga – need on kaks põhilisemat viisi, kuidas golfi juurde jõutakse. Niitvälja Golfi statistika põhjal saame öelda, et ca kolmandik alustajatest, kes läbivad Green Cardi kursuse, jäävad golfi edasi mängima.

Golfimängu juurde on jõudnud ka  lauljatar Eda-Ines Etti, kes tegi oma esimesed golfiringid Niitväljal 2017. aastal.  “Green Cardi kursus sai tegelikult tehtud juba 2016. aastal Pärnu Bay Golf Linksi väljakul. See oli spontaanne mõte, et võiks ju proovida. Kahjuks aga pärast kolmepäevast kursust ma tol aastal enam rohkem väljakule ei sattunudki, “ meenutab Ines.

“Järgmisel aastal aga selgus, omavahel täiesti kokku leppimata, et ka minu vend Ivo Etti on hakanud mängima. Lisaks elukaaslasele olin saanud veel ühe golfipartneri ja nii ma Niitväljal käima hakkasingi. See on hea võimalus teha midagi koos lähedastega. Lisaks asub Niitvälja golfiväljak mu kodule lähedal ja see on samuti oluline.”

Golfikeskuse asukoht on just üks nendest olulistest põhjustest miks Ines Niitväljale sattus. Teiseks oluliseks põhjuseks on tuttavad-sõbrad, kes samuti golfi mängivad. Aga alustajana on väga oluline põhjus väljaku valiku juures ka see, et seal oleks head harjutustingimused. Ines on oma esimesed aastad just Niitväljal harjutanud ning soovitanud seda ka teistele, kes alles golfimänguga alustavad.

“Niitvälja Golfi  PAR20 väljak on väga mugav, kus algaja golfimängija saab rahulikus tempos harjutada, ilma et peaks muretsema kellelegi jalgu jäämise pärast.” Ines lisab veel, et alati on parem golfi mängida koos kaaslasega, sest algaja mängijana on nii võimalus midagi küsida või arutada.

2018. aasta suvi oli ideaalne golfi mängimiseks. Ka Inese jaoks möödus see hooaeg edukalt: “ Suvi oli suurepärane, langetasin järk-järgult oma HCPd ja olin selle üle muidugi väga uhke. Suve lõpus osalesin ka oma esimestel golfivõistlustel, kus küll algaja õnn ei naeratanud,  silmapaistvaid tulemusi ei saavutanud, aga lõbus oli ikka ja uudne kogemus igatahes. “

Talvisel hooajal, kui meie Eesti väljakud on enamasti suletud, käib Ines mängu harjutamas golfireisidel. “Sügisel mängisin palju Hispaania päikeseranniku golfiväljakutel ja seal suutsin lüüa ka elu esimese Birdie (st. kui rada läbitakse ühe võrra väiksema löökide arvuga, kui raja läbimiseks ette nähtud)! Talvel mängisin ka Tais Pattaya ümbruses. See ongi golfi puhul tore, et reisidel on võimalus imeilusatel golfiväljakutel oma päevi veeta.”

Kuna uus golfihooaeg on juba varsti saabumas, siis uurisime Ineselt ka tema 2019. aasta suve plaanide kohta – kas ja kui palju on need seotud golfiga? “Plaanin võimalikult palju mängida. Lisaks tahaks võtta ka tunde treeneriga, et häid näpunäiteid saada. Golfimäng on selline “nokk kinni, saba lahti” stiilis, vähemalt minu puhul. Et kui miski hakkab välja tulema, siis teisest kohast hakkab jälle asi logisema, nii et profi õpetussõnad on ääretult olulised. Kindlasti vajaks tõsisemat treenimist minu bunkrilöök ja puttamine.” Ines mainib veel lisaks, et golfi puhul on arengupotentsiaal lõputu, sest kogu aeg on midagi õppida ja just see teda golfi mängima motiveeribki. Lisaks naudib ta väga oma vaba aja veetmist õues, looduse keskel.

Inese soovitused golfiga alustajatele: Ole kannatlik! “Selleks, et pall soovitud suunas lendama hakkaks, läheb vaja küllalt palju aega ja pikka meelt. Hea oleks, kui on keegi, kellega koos alustada ja õppida, siis on ka võimalus emotsioone jagada ja neid golfimängus jagub!”

Tekst: Niitvälja Golf
Foto: erakogu. Birdie hetkest Hispaanias, Santa Clara Golf Marbella väljakul.