Kuidas pere kõrvalt hobiga tegeleda?

Kui mul paluti nimetatud teemal kirjutada, tõstis minus hetkega pead oma ala patrioot. Miks peaks inimesed oma hobiga tegelema pere kõrvalt, kui ilmas on olemas suurepärane harrastus golfi kujul, mis võimaldab neil tegelda oma hobiga perega koos?

Niitvälja Golf ootab väljakutele mängima igas vanuses mehi ja naisi ning ka lapsi. Mehed, kui teie naised ei mängi golfi, tuleks teil kodurahu huvides kohe midagi ette võtta. Naised, kui teie mehed mängivad golfi, kuid teie veel mitte, ärge kõhelge, vaid pange ennast esimesel võimalusel green card’i kursustele kirja. Pisut harjutamist ja teie päevad hakkavad välja nägema hoopis teistsugused.

Kui seni koosnesid sinu õhtud mehele tehtavatest etteheidetest golfile kulutatud aja, tegemata tööde, hoolimatuse jms kohta, siis nüüd võid mehele rääkida hoopis tähtsamatest asjadest. Nagu näiteks mitu korda sa pallist mööda lõid, mitu palli õnnestus 15 rajal vette lüüa, mitu kohutavalt kärsitut meest sinu taga mängis jne. Ja muidugi ka sellest, kuidas teistel tuleb kõik nii kergelt välja, aga just sina oled äärmiselt andetu.

Kui seni koosnesid nädalavahetused lõputust loengust, kuidas sinu kaasa ei panusta pere vaba aja veetmisse piisavalt, kuidas ta kaob vastutustundetult päevadeks Niitvälja metsade vahele, siis nüüd on olukord muutunud. Nüüdsest oled sina see, kes teavitab meest nädalalõpul aset leidvatest eriti olulistest sündmustest või tegevustest. Näiteks sellest, et klubi naistel toimub taas stiilivõistlus, mis on aastaid kestnud traditsiooni vältel on olnud asendamatu taimelava imekenadele fotodele. Võid rääkida, kuidas pingutasid, et saada kätte nõutud HCP 53, et saaksid osaleda ülipopulaarses naiste sarjas Sõbrannad ja kuidas seal on võistlusklasse kõigi tasemete jaoks. Räägid talle, millised kohad sa saavutasid ja kui palju jagati auhindu.

Kui seni koosnesid suved piinavast kauplemisest, mida kogu perega koos ette võtta, siis nüüd on tegevuskava nii tihe, et sa ei suuda otsustada, kuhu raatsiks minemata jätta. Ma ei rõhutanud ilmaaegu, et jutt on sellest, mida kogu perega ette võtta. Loomulikult oled sa selleks ajaks toonud väljakule ka oma lapsed, sest nad on nii pagana andekad ja neile hakkab kõik nii kergelt külge. Nad mööduvad välgukiirusel nii sinu kui ka mehe mängutasemetest ja, usu mind, meeski hakkab nagu imeväel vägagi hoolsalt lapse käekäigu ja tema sportlike tulemuste vastu huvi tundma.

Ja muidugi reisid. Võid loomulikult seni basseini ääres istuda, kuni mehed tulevad golfiväljakult, aga ka siis on neil huulil vaid jutud griinikalletest, radade pikkustest, kuristikest ja paljudest tundmatutest väljenditest, nagu näiteks „boodi“ või „huuk“ või „soket“. Sul on valida, kas seda kõike osavõtmatult kuulata või kogeda ise samuti tundmatute radade ootamatust, hingematvate vaadete kordumatust ja rõõmu tervislikust liikumisest. Ega basseingi õhtul olemata jää ja võib-olla just sellel korral võid mokaotsast paotada, et said hakkama või olid mehestki parem!

Kui sa ikka veel kõhkled, tule mõnele meie naiste üritusele ning vaata, kuula ja imesta. Kõik on rahul, energilised ja … armsad. Sellistena meeldime nii iseendale, oma perele kui ka inimestele enda ümber.

Kokkuvõetult polegi enam küsimust, kuidas pere kõrvalt oma hobiga tegeleda. On vaid küsimus,  kas saad selle aasta Family Cupil mängida poja või tütrega või mängib teie võsuke hoopis ühega vanavanematest. Sest ei ole piirangut, kui suureks saab/võib kasvada pere, kellega koos on harukordne võimalus oma hobiga tegeleda.

Tekst: Ulvi Ingver, Niitvälja Golfiklubi naiskapten 2012-2019
Fotod: Mats Soome, soomre.com