Hakkaks noorgolfariks? – Carl Enn Hellat

Niitvälja Nike Golfikoolis treenib üle 100 lapse, nende hulgas nii päris noored alustajad alates viiendast eluaastast kui ka kogenud Eesti golfikoondislased. Treeningutega saab liituda kas Kadeti kursuse või 5‒7aastaste laste treeningute kaudu. Sealt edasi liigutakse juba vastavalt vanuse või taseme järgi kuni meie eliitgrupini, mis kannab nime Golfitähed.

Niitvälja Golfitähtede treeningurühma kuuluvad meie madalaima HCPga noormängijad, kelle põhitähelepanu on suunatud suurte eesmärkide täitmisele. Rühmas osalejad keskenduvad võistlemisele ja võitmisele. Suurem osa treenimisest toimub treenerite koostatud individuaalsete programmide põhjal iseseisvalt. Üks Niitvälja golfitäht on mitmekordne Eesti meister golfis Carl Enn Hellat.

Carl Enn jõudis golfimängu juurde juba seitsmeaastaselt ja seda täiesti juhuslikult. Otepääl ratastega seigeldes viis tee kogemata Otepää Golfiklubi juurde, kus ta läbis uudishimust järgmisel päeval ka green card’i kursuse. Uurisime Carl Ennult lähemalt, kuidas ta on suutnud kümne aasta jooksul golfi juures püsida ja missuguseid soovitusi annab ta teistele noortele, kes unistavad profigolfarikarjäärist.

Kuidas oled end motiveerinud ikka ja jälle golfiväljakule tulema? Mis sind golfi juures hoiab?

Ausalt öeldes ei teagi. Ilmselt see, et tahaks kogu aeg paremaks mängijaks saada. Samuti need ülevad meeleolud ja kogemused, mida sellest spordist saan.

Kui tihti sa trenni teed?

Suvel käin tihti võistlemas ja trenni üritan teha lisaks nii palju, kui selle kõrvalt jõuan. Talvel on pea igal laupäeval Soomes treeningud ja samuti proovin leida aega treenimiseks ka kooli kõrvalt nädala sees.

Kuidas läks sinu jaoks 2018. aasta hooaeg? Milline on olnud seni sinu parim aasta?

2018. aastaga võin enam-vähem rahule jääda. Eestis mängisin hästi (võitsin Eesti meistrivõistlused löögimängus), aga võistlustel väljaspool Eestit kahjuks nii hästi ei läinud. Minu senini kõige edukam aasta on olnud 2017.

Kuhu tahaksid golfis tulevikus jõuda?

Minu eesmärk on jõuda PGA Tourile. Selle nimel teen iga päev tööd.

Mida soovitad teistele noortele, kes golfimänguga alustavad?

Profigolfarikarjäärist võib alati unistada ja see võib aidata sind treeningutel motiveerida, aga kindlasti ei ole nii kaugele jõudmine lihtne. Niitväljal on väga hea golfitreeningutega alustada, käies nii golfikooli grupitreeningutel kui ka iseseisvalt harjutamas. Harjutada tuleb palju ja väga oluline on keskendumine. Aga ennekõike soovitan golfimängu nautida!

Tekst: Niitvälja Golf
Fotod: Mats Soomre, soomre.com