Uutiset

XXVIII Niitvälja Karikan ammattilaissarjan voitti ensimmäistä kertaa Sander Aadusaar

28. kertaa pelatun Niitvälja Karikas – golfturnauksen finaalipäivä toi mukanaan paljon yllättäviä käänteitä, mutta jatkoreikiä ei tällä kertaa pelattu. Finaalikierroksella kisasi 74 pelaajaa kuudessa eri sarjassa. Ensimmäistä kertaa pelattiin myös miesten puoliammattilaissarjassa.

Onnittelemme ammattilaissarjan voittaja Sander Aadusaarta (Niitvälja Golfiklubi), joka voitti Niitvälja Karikan ensimmäistä kertaa. Sander pelasi varmasti kaikkina kolmena kisapäivänä ja voitti lopulta kolmella lyönnillä (kokonaistulos 225 eli +9). Sander sai palkinnoksi 2 000 euroa.

Sander Aadusaar kommentoi: ”Viimeisen päivän etuysillä muut tekivät virheitä ja johtoni kasvoi neljään-viiteen lyöntiin. Siitä etenin turvallisella pelillä loppuun. Olen pelannut Niitvälja Karikassa monena vuonna, mutta voitosta on jäänyt aina jotain uupumaan. Sitä iloisempi olen, että voitto tuli nyt kotiin!”

Ammattilaissarjan toisesta sijasta taisteli suomalaiskaksikko Eemil Alajärvi (Aurinko Golf) ja Eetu Isometsä (Vihti Golf Club). Eetu johti viimeiselle reiälle saakka yhdellä lyönnillä, mutta hänen kohtalokseen koitui 18. reiän ohi mennyt putti. Sen seurauksena molemmat suomalaiset saivat päivän tulokseksi 76 lyöntiä ja kokonaistulokseksi 228 (+12). Kakkossijan selvittämiseksi ei pelata jatkoreikiä, vaan sääntöjen mukaan tarkastellaan viimeisen päivän tuloksia. Järjestyksen ratkaisivat finaalipäivän kuusi viimeistä reikää, joiden tulos oli Eemilillä +1 ja Eetulla +3. Näin ollen ammattilaissarjan toisen sijan ja 1 000 euron palkintoshekin sai Eemil Alajärvi. Koska molemmat suomalaiset pelasivat kaikkina kolmena päivänä täysin samat tulokset (76 + 76 + 76), päätti Niitvälja Golf palkita myös kolmanneksi tulleen Eetu Isometsän 500 euron erikoispalkinnolla.

Miesten amatöörisarjan voiton nappasi sarjaa kaksi päivää johtaneen Mattias Varjunin (Niitvälja Golfiklubi) nenän edestä viime vuoden kakkonen Tyko Tuohimaa (Pickala Golf Club) kokonaistuloksella 217 (+1). Mattiaksen johto suli kolmannen kierroksen 16. reiän bogeyhyn. Kokonaistulos 218 (+2) toi hänelle kuitenkin toisen sijan. Kolmanneksi pelasi Carl Enn Hellat (Niitvälja Golfiklubi) kokonaistuloksella 220 (+4).

Miesten puoliammattilaissarjan voitti tasaisesti pelannut Tuomas Rautaheimo (Uudenkaupungin Golf Club) kokonaistuloksella 243 lyöntiä (+27). Toiseksi pelasi Joel Rothberg (Niitvälja Golfiklubi) kokonaistuloksella 246 (+30). Yhdeksännen reiän triplabogey ja 15. reiän +4 ryöväsivät häneltä finaalipäivänä voittomahdollisuuden. Kolmannen sijan saavutti kokonaistuloksella 249 (+33) toinen Niitväljan pelaaja Anders Anderson.

Naisten sarjan voitti sitä kaikkina päivinä johtanut Annika Koitmaa (Niitvälja Golfiklubi), joka selvisi kolmannesta kierroksesta 80 lyönnillä (+8). Kokonaistulokseksi tuli täten 231 (+15). Toinen sija meni odotetusti Karola Soelle (Saaremaa Golf & Country Club), joka jatkoi finaalipäivänä hyvää peliä tehden 77 lyönnillä (+5) naisten päivän parhaan tuloksen. Karolan kokonaistulos oli 234 (+18). Kolmanneksi pelasi viime vuoden kakkonen Mariliis Palm (EGCC), joka teki finaalipäivänä saman tuloksen kuin voittaja (80 lyöntiä) kokonaistuloksen ollessa 237 (+21).

Miessenioreiden viimeinen turnauspäivä alkoi tasaisissa tunnelmissa. Johdosta aloittanut Benno Maaring (Otepää Golfiklubi) ei onnistunut säilyttämään etumatkaansa, vaan tuli lopulta neljänneksi. Sarjan voitti toiselta sijalta finaalipäivän aloittanut Enn Pääro (Niitvälja Golfiklubi) kokonaistuloksella 243 (+27). Toiseksi pelasi Jan Larsson (EGCC) kokonaistuloksella 246 (+30). Kolmannen sijan saavutti samalla tuloksella Andrew Darlington (Vuosaari Golf Helsinki).

Naissenioreiden sarjan voitti selvin lukemin Anneli Esken (Estonian Golf & Country Club), joka johti sarjaa kaikkina kolmena päivänä. Hän löi finaalipäivänä 90 lyöntiä (+18) ja sai kokonaistulokseksi 264 (+48). Kakkossijasta kisasivat Niitväljan omat pelaajat Anne Petter ja Ulvi Ingver. Toisen kierroksen vei nimiinsä Ulvi (92 lyöntiä eli +20), mutta tänään osat vaihtuivat. Anne Petterin kokonaistulokseksi tuli lopulta 283 (+67), Ulvi Ingverin 286 (+70).

Perjantaista ja sunnuntaihin 3.–5. heinäkuuta pelattiin Niitvälja Golfissa Baltian maiden vanhin, nyt jo 28. kertaa järjestetty golfturnaus Niitvälja Karikas. Tänä vuonna turnaukseen osallistui 123 pelaajaa seitsemästä eri maasta. Palkintojen kokonaisarvo oli 3 000 euroa. Kolmipäiväisessä turnauksessa pelasivat yhteensä kuudessa eri sarjassa sekä ammattilaiset että amatöörit. Kilpailua tukivat Hestia Hotel Group, Orkla Eesti, Saku Õlletehas sekä Selver ja Selver Gurmee.