Uutiset

XXVII Niitvälja Karikan finaali: Miesten amatöörisarjan voitto Suomeen

Kuumassa auringonpaisteessa pelattu jännittävä finaalipäivä huipentui play-offeihin sekä naisten sarjassa että miesten ammattilaissarjassa. Päivän aikana lyötiin yhteensä neljä eaglea ja seitsemän pelaajaa pelasi kentän pariin tai sen alle.

Miesten amatöörisarjassa nähtiin jännittävä finaalipäivä. Kärkipaikkaa piti koko kolmipäiväisen kilpailun ajan Ilari Saulo (Keimola Golf), mutta kakkos- ja kolmospaikasta käytiin tiukka kilpailu. Viimeisenä päivänä pelitaidoillaan vakuuttivat Viron golfmaajoukkueen Mattias Varjun (Niitvälja Golfiklubi), Joonas Juan Turba (EGCC) ja Timo Raukas (Niitvälja Golfiklubi), jotka kaikki nousivat pari sijaa. Ennen viimeistä reikää Mattias Varjun oli toisena, mutta joutui taipumaan Tyko Tuohimaan (Pickala Golf) viimeisen reiän birdielle. Lopputuloksissa voiton vei Ilari Saulo 214 lyönnillä (-2), toiseksi tuli Tyko Tuohimaa 218 lyönnillä (+2) ja kolmanneksi Mattias Varjun 219 lyönnillä (+3).

Jännitystä ei puuttunut myöskään naisten amatöörisarjasta. Finaalipäivän ykkösenä aloittanut Annika Koitmaa (Niitvälja Golfiklubi) joutui taipumaan kierroksen puolivälissä, kun hänet ohittivat kentän par-tulokseen pelannut Mariliis Palm (EGCC) ja yhdeksännellä reiällä eaglen tehnyt Anete Liis Adul (EGCC). Kolmannen kierroksen jälkeen Adul ja Palm olivat tasoissa 237 lyönnillä (+21) ja voittaja selvitettiin pelaamalla yksi lisäreikä. Play-offin voitti Anete Liis Adul ja toinen sija meni näin ollen Mariliis Palmille. Kolmoseksi pelanneen Annika Koitmaan lopputulos oli 240 lyöntiä (+24).

Miesten seniorisarjan varmaksi voittajaksi pelasi Marko Palm (Niitvälja Golfiklubi) tuloksella 243 lyöntiä (+27). Finaalipäivän kakkosena aloittaneen  Raivo Velsbergin (Niitvälja Golfiklubi) pudotti kolmannelle sijalle Juhani Fältin (Tammer-Golf) eagle. Fältin kokonaistulos oli 252 lyöntiä (+36), Velsbergin 253 lyöntiä (+37).

Päivän viimeinen ja pisin kamppailu käytiin miesten ammattilaissarjassa, jossa 4 000 euron arvoisesta pääpalkinnosta kilpailivat Mark Suursalu (Niitvälja Golfiklubi) ja Egert Põldma (Rae Golfiklubi). Voittaja selvisi vasta viidennellä lisäreiällä. Voiton vei Mark Suursalu, hopeasijan ja 1 000 euron palkinnon sai Egert Põldma. Molempien kokonaistulos oli 220 lyöntiä (+4).  Sander Aadusaar (Niitvälja Golfiklubi) pelasi kolmanneksi 221 lyönnillä (+5), neljänneksi tuli Eetu Isometsä (Vihti Golf) 233 lyönnillä (+17).

Niitväljalla pelattiin perjantaista sunnuntaihin Baltian maiden vanhimmassa golfturnauksessa: Niitvälja Karikas järjestettiin tänä vuonna jo 27. kerran. Seitsemää eri maata edustavia pelaajia oli kaikkiaan 126. Palkintojen kokonaisarvo oli 5 000 €. Kolmipäiväiseen turnaukseen osallistuivat neljässä eri sarjassa sekä ammattilaiset että amatöörit. Kilpailua tukivat Hestia Hotel Group, Orkla Eesti, Saku Õlletehas ja Estravel AS.