Uutiset

XXIX Niitvälja Karikas ratkesi – Carl Hellat toisti vuoden 2017 voiton

XXIX Niitvälja Karikas -golfturnauksen finaalissa jännitettiin loppuun saakka ja miesseniorien voittaja selvisi vasta jatkorei’illä. Viimeisenä kisapäivänä pelasi yhteensä 63 pelaajaa – toisen päivän jälkeen jatkoon pääsi 3/5 kaikista pelaajista. Kaksi parasta palkittiin naisten, miesten ja miesseniorien sarjoissa, samoin palkittiin paras amatöörimies ja paras puoliammattilaismies. Rahapalkinnot ojennettiin kolmelle parhaalle ammattilaispelaajalle.

Onnittelemme miesten sarjan tämän vuoden voittajaa Carl Hellatia (Niitvälja Golf). Hän pelasi vahvasti kaikkina kolmena päivänä (jokainen kierros 71 lyöntiä, -1) ja sai turnauksen kokonaistulokseksi 213 lyöntiä (-3). Huomionarvoista on, että Carl toisti aiemman pelituloksensa, joka toi hänelle Niitvälja Karikas -voiton vuonna 2017. Se oli tähän saakka viimeinen kerta, kun turnauksen voitto jäi Viroon – vuosina 2018–2020 voiton veivät suomalaiset.

Carl Hellat kommentoi: ”Peli meni hyvin. Jos epäonnistuin tiiltä lyödessä, oli aina mahdollista lyödä viheriölle. Huonot lyönnit oli helppo pelastaa. Tein pari tärkeää puttia, toisaalta löin pari lyhyttä ohi. Kotikentällä oli mukava ja hyvä pelata, ja valmentajan läsnäolosta oli paljon tukea.”

Voittajasta jäi kolmen lyönnin päähän ammattilainen Mark Suursalu, jonka kolmannen päivän kakkossijan tuonut tulos oli 74 lyöntiä (+2), turnauksen yhteistulos puolestaan 216 lyöntiä (par). Markin kanssa kisasi tasaisesti viimeiselle väylälle asti ammattilainen Sami Santala (Hyvinkään Golf), joka pelasi toisena ja kolmantena päivänä tulokset 69 ja 73 lyöntiä jääden Markin kokonaistuloksesta vain yhden lyönnin. Tänä vuonna ammattilaiset pelasivat miesten sarjassa ensimmäistä kertaa yhdessä amatöörien kanssa. Kolmelle parhaalle ammattilaiselle oli kuitenkin luvassa rahapalkinto. Ensimmäisen sijan rahapalkinnon (2 500 euroa) sai Mark Suursalu (Niitvälja Golf), toisen (1 000 euroa) Sami Santala (Hyvinkään Golf) ja kolmannen (500 euroa) Egert Põldma (Estonian Golf & Country Club).

Naisten sarjassa kolmantena päivänä kärjessä aloittanut Liis Kuuli (Niitvälja Golf) ei säilyttänyt varmalta tuntunutta johtoasemaansa, vaan viimeisen päivän 83 lyöntiä pudottivat hänet kolmanneksi. Annika Koitmaa (Niitvälja Golf) pelasi Liisin kanssa saman kokonaistuloksen 232 lyöntiä (+16). Koska Annika pelasi viimeiset 36 väylää paremmin, sijoittui hän naisten sarjan kakkoseksi. Voiton vei 229 lyönnin (+13) kokonaistuloksella tasaisen varmasti pelannut Anete Liis Adul (Estonian Golf & Country Club).

Anete Liis Adul kommentoi: ”Voiton toivat kylmät hermot ja itsevarmuus. Katastrofeilta vältyttiin. Avauslyönti oli hyvä. Toisena ja kolmantena päivänä pelasin hyvää lähipeliä.”

Miesseniorien kaksoisvoitto meni Suomeen. Jukka Pajunen (Golf Pirkkala) ja Andrew Darlington (Vuosaari Golf Helsinki) olivat kolmannen päivän lopuksi tasatuloksessa 233 lyönnillä (+17) ja voittaja selvitettiin jatkorei’illä. Jukka Pajunen teki ensimmäisellä jatkoväylällä birdien ja varmisti siten voittonsa – toinen sija siis Andrew Darlingtonille. Kolmanneksi pelasi Jan Larsson (Estonian Golf & Country Club) kokonaistuloksella 235 lyöntiä (+19).

Tänä vuonna ojennettiin myös erikoispalkinnot miesten sarjan parhaille amatööri- ja puoliammattilaispelaajille. Parhaana puoliammattilaisena palkittiin Aleksi Seppänen (Tawast Golf) kokonaistuloksella 229 lyöntiä (+13). Parhaana amatöörinä palkittiin luonnollisesti miesten sarjan voittaja Carl Hellat kokonaistuloksella 213 lyöntiä (-3).

Baltian maiden vanhin golfturnaus Niitvälja Karikas pelattiin 54 väylän lyöntipelikilpailuna 2.–4. heinäkuuta   Niitvälja Golfin Park-kentällä, virolaisen golfin kodissa. Pelaamaan saapui 105 pelaajaa kaikkiaan seitsemästä maasta ja palkintorahaa jaettiin 4 500 euron edestä. Kilpailu kuuluu R&A World Amateur Golf Rankingiin ja sen järjestämistä tukivat LaSpa, Orkla Eesti, Saku Õlletehas sekä Selver ja Selver Gurmee.