Uutiset

Miesten luokan voittajan Mattias Varjunin nimi kaiverretaan ensimmäistä kertaa Niitvälja-cupiin

XXX Niitvälja Karikas by Infortarin finaalipäivä toi kilpailuun paljon odottamattomia ratkaisuja ja jännitystä riitti viime hetkiin, kun miesten luokan voittajan selvittämiseksi tuli pelata lisäreikä sudden death -formaatissa. Kilpailun viimeisiin päiviin pääsi yhteensä 60 pelaajaa kolmessa kisaluokassa. Parhaiden naisten, miesten ja miessenioreiden luokkien lisäksi erikoispalkinnot jaettiin myös parhaalle miesamatöörille ja parhaalle 35+ miesamatöörille. Rahapalkinnot jaettiin tänä vuonna sekä kolmelle parhaalle ammattilaispelaajalle (pro) että parhaille amatööripelaajille (sekä miesten, naisten että miessenioreiden luokassa). Yhteensä palkintorahaa jaettiin tänä vuonna 10 000 euroa. Onnittelemme vuoden 2022 parhaita!

Miesten luokan voitto meni Niitvälja Golfin pelaajalle Mattias Varjunille, joka aloitti finaalipäivän jaetulta toiselta sijalta. Kaikki kolme päivää tasaisesti pelannut Varjun on ollut myös kerran aiemmin erittäin lähellä Niitvälja Karikas -golfkilpailun voittoa vuonna 2020, mutta hävisi viimeisenä päivänä johtoaseman 16. reiän bogeylla. Tänä vuonna Varjun voitti kahden päivän johtajan Ilari Saulon sudden death -formaatissa play-offin ensimmäisellä reiällä kauniilla birdiellä. Molemman miehen kolmipäiväisen turnauksen lopputulos oli 210 lyöntiä (-6).

Mattias Varjunin kommentti: “Pelata kolme päivää alle parin on aina erinomainen tulos. Olen erityisen tyytyväinen, että pystyin tekemään parhaat lyöntini tärkeimpinä hetkinä. Tänään keskityin ennen kaikkea omaan peliini, koska johtaja oli aika kaukana. Koska pystyin tekemään useita birdieitä ja hän teki muutaman virheen, avautui minulle mahdollisuus taistella voitosta. Ja se on aina tavoite kilpailemaan tultaessa. Koska olen aiemmin ollut lähellä Niitvälja Karikas -kilpailun voittoa, oli tällä kertaa hyvä tunne poistua voittajana.“

Kahtena ensimmäisenä päivänä johtoasemaa pitäneen Ilari Saulon (Keimola Golf) päivä ei ollut menestyksekkäin, hän teki kolmea bogeya. Voimme silti onnitella Sauloa parhaan ammattilaispelaajan tittelistä ja miesten luokan toisesta sijasta, jotka toivat hänelle palkintorahaa 2700 euroa. Miesten luokan kolmas sija jaettiin tänä vuonna kolmelle pelaajalle: Ralf Johan Kivi (Niitvälja Golf), Richard Teder (EGCC) ja Sami Santala (Hyvinkään Golf), jotka kaikki pelasivat erittäin vahvasti tehden kolmena päivänä yhteensä 213 lyöntiä eli -3. Miesten luokassa palkintorahaa jaettiin kymmenelle parhaalle. Miesten luokan palkintorahan lisäksi voittavat lisäpalkintorahaa myös ammattilaisten toisen sijan saanut pro Sami Santala (Hyvinkään Golf) ja kolmannen sijan saanut pro Mark Suursalu (Niitvälja Golf), vastaavasti 1000 ja 500 euroa.

Naisten luokan finaalipäivän johtajana aloittanut Elizaveta Sofia Reemet (EGCC) ei valitettavasti pystynyt pitämään johtoasemaansa. Hänen viimeisen päivän tuloksensa 81 lyöntiä pudotti hänet kolmannelle sijalle yhteensä 231 lyönnillä (+15). Toisena päivänä itselleenkin yllättäen “bogey-vapaasti” pelannut Estonian Golf & Country Clubin pelaaja Anete Liis Adul pelasi finaalipäivänä taas parasta peliään. Kolmen päivän tulos 227 lyöntiä (+11) toi voittoa puolustaneelle Adulille Niitvälja Karikas by Infortarin naisten luokan toisen peräkkäisen voiton. Naisten luokan toinen sija meni tällä kertaa Hannah Õunapille (Valgeranna Golfiklubi), lopputuloksella 231 lyöntiä (+15).

Anete Liis Adulin kommentti: “Ensimmäisen epäonnistuneen päivän jälkeen ei saa luovuttaa. Toisena päivänä toteutin yhden elämäni unelman – bogey-vapaan kierroksen (-3/69 lyöntiä). Viimeisenä päivänä pystyin pitämään pääni kylmänä.”

Miessenioreiden luokan voitto meni tällä kertaan Gunnar Kobinille (EGCC), joka pelasi finaalipäivänä kilpailunsa parhaan tuloksen (+3), saavuttaen lopputuloksen 234 lyöntiä (+18). Kobin mainitsi kiitospuheessaan, ettei hän aivan saavuttanut finaalipäivänä tavoitettaan, joka olisi ollut pelata par-tulokseen, mutta onneksi tällä kertaa voittoon riitti myös tämä tulos. Miessenioreiden luokan toisen ja kolmannen sijan lyöntimäärä oli sama, 239 lyöntiä (+22) ja tittelit jaettiin kilpailuohjeiden mukaan seuraavasti: toinen sija Jan Larsson (EGCC) ja kolmas sija Andrew Darlington (Vuosaari Golf Helsinki). Ratkaisevaksi oli kentän viimeisen 36 reiän parempi tulos.

Tänä vuonna Niitvälja Karikas by Infortar -golfkilpailussa oli myös erikoispalkinnot parhaalle 35+ miesamatöörille ja parhaalle miesamatöörille. Paras 35+ amatööripelaaja oli Kristo Kallavus (Valgeranna Golfiklubi), jonka kolmen päivän tulos oli 235 lyöntiä (+19). Paras amatöörimies taas oli tietysti miesten luokan voittanut Mattias Varjun tuloksella 210 lyöntiä (-6).

Baltian maiden vanhin golfturnaus Niitvälja Karikas pelattiin 54 väylän lyöntipelikilpailuna 29.6-01.7.2022  Niitvälja Golfin Park-kentällä, virolaisen golfin kodissa. Pelaamaan saapui 101 pelaajaa kaikkiaan kahdeksasta maasta ja palkintorahaa jaettiin 10 000 euron edestä. Kilpailu kuuluu R&A World Amateur Golf Rankingiin ja sen järjestämistä tukivat Infortar, Orkla Eesti, Saku Õlletehas sekä Selver.